Skip to main content

Doelstelling Paardensportvereniging Breda

Welkom bij Paardensportvereniging Breda, waar onze toewijding aan de paardensport wordt verankerd in heldere doelstellingen die het hart van onze vereniging vormen. Deze doelen weerspiegelen onze passie voor paarden, onze inzet voor sportieve excellentie, en ons verlangen om een hechte gemeenschap van paardenliefhebbers te cultiveren.

Lidmaatschap bij de KNHS

Ons eerste en voornaamste doel is het verkrijgen en behouden van het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Dit partnerschap stelt ons in staat om te opereren binnen de normen en waarden van een gerespecteerde federatie, waarbij we de integriteit van de paardensport waarborgen en streven naar excellentie op elk niveau.

Beoefening van de paarden- en ponysport

Bij Paardensportvereniging Breda moedigen we de beoefening aan van de paarden- en/of ponysport in al zijn schitterende verschijningsvormen. Of je nu een gepassioneerde ruiter bent, een vaardige menner of een beginnende enthousiasteling, bij ons vind je een thuis voor jouw liefde voor paarden, met uitzondering van de draf- en rensport.

Bevordering van sport, gezondheid en welzijn

Een centraal principe van onze vereniging is het bevorderen van de paarden- en ponysport, samen met het welzijn van deze prachtige dieren in Nederland. We streven naar een brede interpretatie van sport, waarbij gezondheid en welzijn hand in hand gaan. We respecteren de vastgestelde gedragscodes om een veilige en liefdevolle omgeving voor paarden en pony's te waarborgen.

Belangenbehartiging voor onze leden

Tot slot richten we ons op het bevorderen van de belangen van onze leden. Paardensportvereniging Breda is meer dan alleen een vereniging; het is een gemeenschap waar leden worden aangemoedigd om actief deel te nemen, kennis te delen en ondersteuning te vinden. We streven naar een hechte band tussen onze leden, waarin ieders stem gehoord wordt en belangen worden behartigd.
Bij Paardensportvereniging Breda omarmen we deze doelstellingen als een leidraad voor ons streven naar uitmuntendheid, samenhorigheid en het welzijn van onze prachtige viervoeters. We nodigen je uit om deel uit te maken van onze bevlogen gemeenschap en samen met ons te genieten van de rijkdom van de paardensport.